Geliştirilen sistemin nöbetleri önceden tespit etmede başarı oranı% 97 olurken, bilim adamları elektrot sayısını azalttı ve sistem, elektrotların azalmasına rağmen% 95 başarı oranına ulaştı.
Yeni geliştirilen sistem patentli olmakla birlikte, yeni sistemin önümüzdeki yıl klinik denemelerde kullanılacağı belirtiliyor. Yeni araştırmalar daha da geliştirilebilir ve eğer klinik araştırmalar olumlu sonuçlar verirse; Epilepsi hastalarının nöbetler sırasında yaralanmaları önlenebilir ve ataklar daha kolay yönetilebilir.
Epilepsi hastalarında görülen nöbetler güncel farmakolojik tedavilerle önlenip kontrol altına alınabilse de bu durum diğer nöbetlerle seyreden hastalıklarda ve şiddetli epilepsili bireylerde ilk vaka kadar kolay olmayabilir.
İsrail'de Negev enstitüsünün Ben-Gurion Üniversitesi araştırmacıları, kafa derisine yerleştirilmiş bir dizi EEG (elektroensefalografi) elektrotunu izleyebilen ve çeşitli algoritmalarla EEG aktivitesinin seyrini öğrenebilen bir mikroişlemci kullandılar. Mikroişlemci, hem nöbet süresi hem de nöbetsiz dönem dahil olmak üzere epilepsi hastalarının EEG verileriyle eğitildi.