İstanbul'da "Yenidoğan Çetesi" olarak bilinen ve 29'u tutuklu 58 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması başladı. Bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelere yönlendirerek ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları iddia edilen sanıkların yargılaması büyük bir merakla takip ediliyor.
Duruşmada Şok İtiraf!
Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Senanur Ünlü, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ünlü, "Fırat Sarı benden IBAN istedi. Bana Fırat Sarı'nın gönderdiği para 1 günlük mesai parasıdır." dedi. Bu itiraf, davada yeni bir boyut kazandırırken, Fırat Sarı'nın rolü daha da merak konusu oldu.
Savcıyı Tehdit Eden Sanık Hakim Karşısında
Mahkemeye, Savcı Yavuz Engin'i tehdit eden tutuklu sanık Mustafa Kemal Zengin de getirildi. Zengin'in savcıyı neden tehdit ettiği ve bu tehdidin davanın seyrini nasıl etkileyeceği ise henüz bilinmiyor. Duruşmada Zengin'in savunması ve açıklamaları bekleniyor.
Davanın Detayları ve İddialar
Yenidoğan Çetesi davası, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşmüştü. İddialara göre, çete üyeleri, acil durumdaki bebek hastalarını belirli özel hastanelere yönlendirerek, bu hastanelerden haksız kazanç elde ediyordu. Bu süreçte bazı bebeklerin hayatını kaybettiği de iddia ediliyor. Davada yargılanan sanıklar, suçlamaları reddederken, mahkeme süreci delillerin incelenmesi ve tanıkların dinlenmesiyle devam ediyor.
Davanın sonucunda, suçlu bulunan sanıkların ağır cezalara çarptırılması bekleniyor. Bu dava, aynı zamanda sağlık sektöründe yaşanan etik sorunları ve denetim eksikliklerini de gözler önüne seriyor. Umuyoruz ki, bu dava sonrasında benzer olayların yaşanmaması için gerekli önlemler alınır ve bebeklerin hayatı korunur.