Samsung kısa süre önce Galaxy S21 amiral gemisinin zil sesinin nasıl oluşturulduğunu gösteren bir video yayınladı. Şirket şimdi yeni akıllı telefonlarda fotoğraf çekerken yapay zekanın nasıl çalıştığına dair detayları paylaştı. Özellikle deklanşöre basıldığında ne olur.
Galaxy S21 ile bir selfie çekerken, kamera önce görüntüdeki yüzleri algılar, ardından bunları çerçevenin geri kalanından ayırır ve çerçeveyi olabildiğince iyi hale getirmek için çeşitli geliştirmeler uygular. Bunu yapmak için saç, göz ve yüz özellikleri geliştirilir ve beyaz dengesi her ortamda en doğal cilt tonlarını ortaya çıkaracak şekilde ayarlanır. Tüm bunların yalnızca standart kamera uygulamasını kullanırken değil, aynı zamanda üçüncü taraf programları kullanırken de çalışması önemli bir ayrıntı.
Daha önce Live Focus olarak bilinen güncellenmiş portre modu, daha derinlikli fotoğraflar oluşturmak için gelişmiş 3D algılama kullanır. Bu modu kullanırken Bulanıklaştırma, Stüdyo Aydınlatması ve daha fazlası dahil olmak üzere mevcut efektler arasından seçim yapabilirsiniz. Deklanşör düğmesine bastığınızda, yapay zeka (AI), görüntüyü bölümlere böldükten sonra şu şekilde çalışır:
1- Segmentasyon Katmanı:AI, her nesne için bir segmentasyon katmanı oluşturur ve sahnedeki insanları veya evcil hayvanları tanır.
2- Kaynak Katmanı:Segmentasyon Haritaya bağlı olarak, seçilen efektlerin uygulanacağı orijinal bir özellik katmanı oluşturulur. Örneğin, iki kişinin bulunduğu bir fotoğrafta arka plan haritası, arka planı ana nesnelerden ayırır.
3- 3B Katman:Görüntü işleme sırasında, nesneyi, arka planı ve birleştikleri alanları tanımlamak için orijinalin üstüne bir 3B katman eklenir.
4- Mat katman:Ardından, nesnelerin saç detaylarını ve yüz özelliklerini vurgulamak için 3B katmana mat uygulanır.
5- Derinlik Tahmini:AI aynı zamanda arka plan ayrıntılarını ve alan derinliğini belirlemek için derinlik bilgilerini ölçer.
Galaxy S21 ile Portre modunda çekim yaparken, kamera karedeki tüm insanların ve hatta hayvanların varlığını otomatik olarak algılar. Üç boyutlu bir katman oluşturma aşamasında arka plan siyah, konu beyaz ve tanımlanmamış alanlar gri ile vurgulanır. Bu aşamada algoritma, bulanıklığın konuya uygulanmasına gerek olmadığını fark eder ve ardından gri alanlardaki ayrıntıları iyileştirmek için mat bir katman oluşturur. Bu süre zarfında, yapay zeka bu ayrıntıları iyileştirmek için orijinal haritayı kullanır ve ardından katmanlar birleştirilerek son görüntüyü oluşturmak için ölçeklenir. Oldukça kapsamlı bir süreç gibi görünse de tüm bu işlemlerin yaklaşık üç saniyede gerçekleştiğini de belirtelim.