9 günlük bayram göçü başladı İstanbul trafiği yüzde 85 yoğunluğa ulaştı
Gündem

9 günlük bayram göçü başladı İstanbul trafiği yüzde 85 yoğunluğa ulaştı


29 March 20255 dk okuma24 görüntülenmeSon güncelleme: 11 June 2025

Bayram Göçüyle İstanbul'da Trafik Yoğunluğu Yüzde 85'e Ulaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği 9 günlük Ramazan Bayramı tatili resmen başladı. Mesai saatinin bitimiyle birlikte İstanbul'dan memleketlerine gitmek isteyenler yollara düştü. Anlık verilere göre, şehirdeki trafik yoğunluğu yüzde 85 seviyesine ulaştı.

Çıkış Yollarında Yoğunluk Yaşanıyor

Bayram tatili nedeniyle İstanbul'un çıkış noktalarında ciddi bir araç yoğunluğu gözlemleniyor. Özellikle şu güzergahlarda trafik akışı yavaş ilerliyor:

  • Ankara yolu (TEM Otoyolu)
  • İzmit yönü (D-100 Karayolu)
  • Tekirdağ çıkışı (E-5 Karayolu)

Uzmanlar Uyarıyor: Yoğun Saatlerde Yola Çıkmayın

Trafik uzmanları, bayram tatilinde yola çıkacak olan sürücülere önemli tavsiyelerde bulundu. Yoğunluğun en fazla olduğu saatlerde yola çıkılmaması, araç bakımlarının önceden yapılması ve alternatif güzergahların değerlendirilmesi öneriliyor. Ayrıca, dinlenme tesislerinde de yoğunluk yaşanabileceği belirtiliyor.

Bayram tatili boyunca trafik durumunun güncel olarak takip edilmesi ve yetkililerin uyarılarına dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle İstanbul çıkışlarında yaşanan yoğunluğun birkaç gün daha devam etmesi bekleniyor.