Arıkan'dan Bahçeli'ye Destek: Meclis Komisyonu Kurulsun!
Gündem

Arıkan'dan Bahçeli'ye Destek: Meclis Komisyonu Kurulsun!


19 May 20255 dk okuma39 görüntülenmeSon güncelleme: 13 August 2025

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çözüm sürecine ilişkin çağrısına destek vererek, Meclis'te bir komisyon kurulması gerektiğini savundu. Arıkan, bu sürecin başından beri Meclis'e taşınmasını ve tüm partilerin çözümün bir parçası olmasını savunduklarını belirtti.

Saadet ve DEM Parti'den Kritik Zirve

Saadet Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmede, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları ile DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli ağırlandı. Yaklaşık bir saat süren görüşmede, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 1 Ekim 2024'te başlattığı çözüm sürecinin geldiği aşama ele alındı ve sürece ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Görüşmeye Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Bülent Kaya ile Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç da katıldı.

Arıkan'dan Komisyon Çağrısı ve Meclis Vurgusu

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Mahmut Arıkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM'de bir komisyon kurulması önerisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Arıkan, sürecin Meclis'e taşınmasının önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Biz en başından beri bu sürecin Meclis'e getirilmesini ve Meclis'teki partilerin çözümün bir parçası olmasını savunuyorduk. Sayın Bahçeli de bu yönde bir çağrıda bulundu. Meclis'in bu kararı almasını ve bir komisyon oluşturmasını önemli buluyorum. Komisyon kurulmasını tavsiye ediyoruz ancak detaylarıyla ilgili kararı Meclis'in vermesini önemsiyoruz."

Çözüm Sürecinde Meclis'in Rolü

Arıkan, başından beri çözüm sürecinin Meclis'e taşınmasını savunduklarını ve Meclis'teki tüm partilerin bu sürecin parçası olmasını istediklerini vurguladı. "Komisyon kurulmasını tavsiye ediyoruz. Ancak detayların Meclis tarafından şekillendirilmesini önemsiyoruz" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, Saadet Partisi'nin çözüm sürecine Meclis çatısı altında, tüm partilerin katılımıyla bir çözüm bulunması gerektiğine olan inancını gösteriyor.

Mahmut Arıkan'ın Devlet Bahçeli'nin çağrısına verdiği destek, çözüm sürecinde Meclis'in daha aktif bir rol oynaması gerektiği yönündeki beklentileri artırıyor. Meclis'te kurulacak bir komisyon, tüm partilerin katılımıyla daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir çözüm bulunmasına katkı sağlayabilir.