
İBB Yolsuzluk Soruşturması: 92 Kişiye Tutuklama Talebi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 91 kişi hakkında tutuklama talebinde bulundu. Soruşturma kapsamında, İmamoğlu'nun "terör örgütüne yardım" ve "yolsuzluk" suçlarından ayrı ayrı tutuklanması istendi. Ayrıca, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Reform Vakfı Başkanı Mehmet Ali Çalışkan ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da "silahlı terör örgütüne yardım etme" iddiasıyla tutuklama talebiyle karşı karşıya.
Yolsuzluk Soruşturmasında 89 Kişiye Tutuklama Talebi
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında, adliyeye çıkarılan 89 kişiden 5'i 'suç örgütü kurmak ve yönetmek', 'rüşvet almak', 'irtikap', 'kişisel verileri ele geçirmek' ve 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlarından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Diğer 84 şüpheli ise 'suç örgütüne üye olmak', 'rüşvet almak' ve 'rüşvet vermek' suçlarından benzer taleplerle karşı karşıya kaldı.
Tutuklama Talepleriyle İlgili Detaylar
İki ayrı soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilenlerin sayısı 92'ye ulaştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü soruşturmalarda elde edilen delilleri değerlendirerek bu taleplerde bulundu. Sürecin nasıl ilerleyeceği ve tutuklama kararlarının çıkıp çıkmayacağı merakla bekleniyor.
- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklama talebi gündemde.
- Yolsuzluk ve terör örgütüne yardım iddiaları ayrı ayrı değerlendiriliyor.
- Toplam 92 kişi hakkında tutuklama talebinde bulunuldu.
Bu gelişmeler, İstanbul siyasetinde büyük bir etki yaratırken, soruşturmanın detayları ve sonuçları kamuoyunu yakından ilgilendiriyor. Sürecin nasıl sonuçlanacağı ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.