MHP'li Başkan Çileden Çıktı: Devlet Nerede! Bu Nasıl Çaresizlik?
Gündem

MHP'li Başkan Çileden Çıktı: Devlet Nerede! Bu Nasıl Çaresizlik?


07 May 20255 dk okuma12 görüntülenmeSon güncelleme: 11 June 2025

MHP Gümüşhane Arzularkabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, bölgedeki çimento fabrikasının yol açtığı çevre kirliliğine karşı sert bir çıkış yaparak, devletin sessizliğine isyan etti. Fabrikanın insan sağlığını tehdit ettiğini vurgulayan Tanış, yetkililerin duyarsızlığına dikkat çekerek, "Böyle çaresiz devlet olamaz" ifadelerini kullandı.

Çimento Fabrikası Zehir Saçıyor!

Başkan Tanış, fabrikanın faaliyetleri sonucu ortaya çıkan toz ve dumanın, bölge halkının sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini belirtti. Fabrikanın filtresiz çalıştığını ve çevreye yaydığı zararlı maddelerin, özellikle solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkardığını söyledi. Tanış, "Bu resmen cinayet! İnsanlar zehir soluyor, çocuklarımız hastalanıyor. Buna nasıl göz yumulur?" şeklinde konuştu.

"Devlet Nerede?" Feryadı!

Çevre kirliliğine karşı defalarca başvuruda bulunduklarını ancak hiçbir sonuç alamadıklarını ifade eden Tanış, devlet kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) sessizliğine anlam veremediğini dile getirdi. "Üçüncü dünya ülkelerinde bile böyle bir vurdumduymazlık yok! Devlet nerede? Bu insanların sağlığını kim koruyacak?" diyerek yetkililere seslendi. Tanış'ın açıklamaları şöyle devam etti:

  • "Defalarca dilekçe verdik, başvurular yaptık. Ama kimse oralı değil."
  • "STK'lar nerede? Çevre örgütleri neden sessiz?"
  • "Bu kadar mı sahipsiz bu memleketin insanı?"

"Böyle Çaresiz Devlet Olamaz!"

Başkan Tanış, gelinen noktada devletin acziyet içinde olduğunu ve halkın sorunlarına çözüm üretemediğini vurguladı. "Böyle çaresiz devlet olamaz!" sözleriyle isyanını dile getiren Tanış, yetkililerin bir an önce harekete geçerek fabrikanın faaliyetlerini durdurmasını ve çevre kirliliğine son vermesini istedi. Aksi takdirde, halkın sağlığının daha da kötüye gideceğini ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğabileceğini ifade etti.

Gümüşhane'deki bu çevre felaketine karşı MHP'li başkanın gösterdiği tepki, Türkiye'deki çevre sorunlarına dikkat çekiyor. Yetkililerin bu feryada kulak verip, somut adımlar atması bekleniyor. Çevre kirliliğinin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri göz ardı edilmemeli ve sürdürülebilir bir çevre politikası izlenmelidir. Unutulmamalıdır ki, sağlıklı bir çevre, sağlıklı bir toplumun temelidir.