
Sosyal medyada yaş sınırı geliyor: Bakan Uraloğlu'ndan flaş açıklama
Sosyal Medya Kullanımına Yeni Düzenleme
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformlarında yaş sınırlaması getirileceğini açıkladı. Yeni düzenleme ile belirli yaşın altındaki kullanıcıların sosyal medya erişimi kısıtlanacak. Bakan Uraloğlu, bu adımın dijital güvenlik ve çocukların korunması amacıyla atıldığını vurguladı.
Suriye ile Ulaşım İş Birliği
Bakan Uraloğlu, Suriye ile kara, demir, hava ve deniz yolu bağlantılarının güçlendirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. "Suriye'deki kara yolları istenen standartlarda olmasa da aktif bir sistem var" diyen Uraloğlu, iki ülke arasındaki ulaşım altyapısının iyileştirileceğini ifade etti.
- Süper hızlı tren projesi: Yurt içi ve uluslararası bağlantıları artıracak.
- Metro ve otoyol yatırımları: Büyük şehirlerde trafik sorununu azaltacak.
- Denizcilik alanında iş birliği: Liman kapasiteleri genişletilecek.
Bakanlığın önümüzdeki dönemde hayata geçireceği projeler, hem ulaşım ağını güçlendirecek hem de ekonomik canlanmaya katkı sağlayacak. Sosyal medya düzenlemesi ise yakın zamanda yürürlüğe girecek.