Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe maçı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Çalımbay, ligde kalan tüm maçların final niteliğinde olduğunu ve Fenerbahçe karşılaşmasının da bu kapsamda büyük önem taşıdığını vurguladı. Sakat oyunculara rağmen mücadele edeceklerini belirten Çalımbay, taraftarlara tribünleri doldurma çağrısında bulundu.
Zorlu Maçlara Hazırlık
Çalımbay, kulüp tesislerinde gerçekleştirilen antrenman öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, zorlu bir takıma karşı oynayacaklarını ifade etti. Ligde kalan bütün maçların zor olduğunu belirten Çalımbay, "Zor bir takımla, şampiyonluğa oynayan bir takımla oynuyoruz. Bizim de şampiyonluk değerinde maçlarımız var. Bizim için her maç bir final maçı, bu maçlar da aynı şekilde" dedi.
Çalımbay, ligde kalan tüm maçları kazanmayı hedeflediklerini vurguladı. Fenerbahçe karşılaşmasının kolay bir maç olmadığının altını çizen Çalımbay, "Onun için taraftarı çağırmaya da gerek yok bu maça. Herkesin gelmesi gerekiyor. Her maçımız final, Fenerbahçe olmuş, Galatasaray olmuş, Beşiktaş olmuş fark etmiyor. Ne olursa olsun bizim acilen puan almamız gerekiyor" diye konuştu.
Sakatlıklar ve Takımın Durumu
Takımdaki sakat futbolcuların sağlık durumuna ilişkin de bilgi veren Çalımbay, şunları kaydetti:
- Fode Koita sakat ve oynayamayacak.
- Kaleci Nikolic ameliyat oldu, o da yok.
- Emrah Başsan yavaş yavaş düzeliyor.
Çalımbay, sakatlıklara rağmen mazeret üretmeyeceklerini ve sahaya en iyi şekilde çıkacaklarını belirtti. "Bizim çıkıp oynamamız gerekiyor, bizim çok mücadele etmemiz gerekiyor, çok koşmamız gerekiyor. Ligdeki durumumuza göre bunları yapmamız gerekiyor. Bütün oyuncu arkadaşlarımızın her şeyini sahaya vermeleri gerekiyor. Her gün de konuşuyoruz, çok da iyi çalışıyoruz. İnşallah iyi bir şekilde bitireceğiz maçı" ifadelerini kullandı.
Tartışmalı Penaltı Kararı
Ligde Çaykur Rizespor ile oynadıkları karşılaşmada verilen penaltı kararının doğru olmadığını savunan Çalımbay, "Onun penaltı olduğuna inanmıyorum, kesinlikle inanmıyorum. Ona benzer penaltıları vermediler. Hakem arkadaşlarımız çekinmeden direk VAR’a gidiyorlar. VAR'a gitmemeleri gereken pozisyonlar da var. O pozisyon bizce kesinlikle penaltı değildi" ifadelerini kullandı.
Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında 13 Nisan Pazar günü evinde Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde gerçekleştirilen antrenman ısınma koşusuyla başladı. Ardından ısınma hareketleri yapan kırmızı-beyazlı ekip, 5'e 2 pas çalışması ve yarı saha çift kale maçla idmanı tamamladı.
Rıza Çalımbay'ın açıklamaları, Sivasspor'un Fenerbahçe maçına ne kadar önem verdiğini açıkça ortaya koyuyor. Sakatlıklar ve tartışmalı hakem kararlarına rağmen, takımın mücadeleci ruhunu koruyarak sahaya çıkması bekleniyor. Taraftarların da desteğiyle Sivasspor'un bu zorlu karşılaşmadan puan veya puanlarla ayrılması hedefleniyor.