Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), cumhurbaşkanı adayını belirlemek için parti içi ön seçim sürecini başlattı. Bu süreçte dikkat çeken bir gelişme yaşandı. CHP'li eski milletvekili Dursun Çiçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na rakip olarak adaylığını resmen açıkladı. Çiçek, kararını TV100'de katıldığı canlı yayında duyurdu.
Dursun Çiçek'ten Demokratik Süreç Vurgusu
Dursun Çiçek, yaptığı açıklamada, "Bir ön seçim yapılıyorsa mutlaka en az 2-3 aday olması gerekir ki, üyelerin tercihlerini ortaya koyabilsin. Tek adaylı bir ön seçim hem demokratik olmaz hem de etik olmaz." dedi. Çiçek, daha önceki ön seçim tecrübelerine de değinerek, bu sürece katkı sunmak istediğini belirtti.
CHP'nin Ön Seçim Takvimi Belli Oldu
CHP'den yapılan açıklamaya göre, cumhurbaşkanı adaylığı için ön seçim takvimi şu şekilde ilerliyor:
- 21 Şubat Cuma: Aday adaylığı başvurularının son günü.
- 22 Şubat Cumartesi: Aday adaylarının ilan edilmesi.
- 23 Mart Pazar: Oy kullanma tarihi.
Bu süreçte, ilçe başkanlıklarının sandık kurulumu ve seçmen sayısı gibi detaylar da belirleniyor.
Ekrem İmamoğlu ve Dursun Çiçek Arasındaki Rekabet
CHP içinde ön seçim süreci, parti üyeleri ve kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle Ekrem İmamoğlu'nun popülerliği ve Dursun Çiçek'in deneyimi, bu rekabeti daha da ilgi çekici hale getiriyor. İmamoğlu'nun adaylığı kesin gibi görünürken, Çiçek'in adaylık sürecine dahil olması, parti içi demokrasi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
CHP'nin cumhurbaşkanı adayını belirleme süreci, hem parti içinde hem de Türkiye siyasetinde önemli bir dönüm noktası olacak gibi görünüyor. Sürecin nasıl ilerleyeceği ve hangi adayın öne çıkacağı merakla bekleniyor.