CHP'nin Olağanüstü Kurultay Kararı Yürürlükte Kalacak
Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP'nin 6 Nisan 2025'te yapılması planlanan olağanüstü kurultay kararının iptali için yapılan başvuruyu reddetti. Eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve delegelerin avukatı Onur Yusuf Üregen tarafından açılan davada, mahkeme ihtiyati tedbir talebini kabul etmedi.
Mahkemenin Gerekçeleri Neler?
Mahkeme kararında, daha önce benzer bir talebin değerlendirildiği ve tüzel kişilik faaliyetlerinin durdurulamayacağı vurgulandı. Kararda şu ifadelere yer verildi: "Yalnızca uyuşmazlık konusu hakkında ihtiyati tedbir uygulanabilir. Davacı, iddiasını ispatlayacak yeterli delil sunamamıştır."
- CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kararına yönelik itirazlar sonuçsuz kaldı.
- Mahkeme, davacıların delil yetersizliğini gerekçe gösterdi.
- 6 Nisan 2025'teki kurultay planları aksamadan devam edecek.
Siyasi Tepkiler ve Sonraki Süreç
Kararın ardından CHP içinde farklı görüşler ortaya çıkarken, Lütfü Savaş'ın avukatı Onur Yusuf Üregen, kararı temyiz edebileceklerini belirtti. Siyasi analistler, bu gelişmenin partinin iç dinamiklerini etkileyebileceğini ifade ediyor.
Bu kararla birlikte, CHP'nin olağanüstü kurultay süreci resmi olarak başlamış oldu. Parti içindeki tartışmaların nasıl sonuçlanacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.