Eski MASAK Başkan Yardımcısı: İmamoğlu İddiaları MASAK Raporlarında Yok
23 March 2025•5 dk okuma•32 görüntülenme•Son güncelleme: 11 June 2025
Eski Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) Başkan Yardımcısı Ramazan Başak, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasına gerekçe gösterilen MASAK raporlarıyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Başak, yolsuzluk iddialarının MASAK raporlarına dayandırıldığını ancak bu raporlarda böyle bir tespit bulunmadığını belirtti.
MASAK Raporlarında Yolsuzluk Tespiti Yok
Ramazan Başak, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Yolsuzluk iddiaları ısrarla MASAK raporlarına dayandırılmaktadır. MASAK raporlarında kesinlikle böyle bir tespit yok. MASAK’ın böyle bir görevi de yok. İddia edenler açıkça suç işlemektedir" ifadelerini kullandı. MASAK'ın Görevleri ve Yetkileri
MASAK, Türkiye'de mali suçlarla mücadele eden bir kurum olarak biliniyor. Ancak Başak'ın açıklamalarına göre, kurumun yolsuzluk tespiti gibi bir görevi bulunmuyor. Bu durum, İmamoğlu'nun tutuklanmasına ilişkin iddiaların dayanaksız olduğu yönünde yeni tartışmaları beraberinde getirdi. İmamoğlu'nun Tutuklanması ve Tepkiler
Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması, siyasi çevrelerde büyük yankı uyandırdı. İmamoğlu, tutuklanmasının ardından yaptığı açıklamada, "Dimdik ayaktayım, asla eğilmeyeceğim" diyerek kararlılığını gösterdi. Bu süreçte, MASAK raporlarının gündeme gelmesi ise konuyu daha da karmaşık hale getirdi. Sonuç olarak, eski MASAK yetkilisi Ramazan Başak'ın açıklamaları, İmamoğlu'nun tutuklanmasına ilişkin iddiaların dayanaklarını sorgulatıyor. MASAK'ın görev tanımı ve raporlarının içeriği, bu süreçte önemli bir tartışma konusu haline geldi.