Bursa Uludağ Üniversitesi (buuu) fabrikada eleman üretimi ihtiyacını karşılamak için, yapım aşamasında lisans programı alan ilk öğrencilerini Gemlik “Türkiye’nin Arabası” nda açtı.
Karahan, yeni açılan programda 3 öğretim görevlisi bulunduğunu kaydetti.
“Tüm dünya inovasyon ve gelişim peşinde koşarken, bu alandaki en büyük temel kalitedir. Öğrencilerimize, özellikle İngiltere ve Amerika’ya kaliteli bir eğitim verebilmek için, bu programı oluştururken sadece otomotiv gibi teorik derslere yer vermedik. teknolojinin yanı sıra yazılım, tasarım, üretim süreçleri gibi uygulamalı derslerin yanı sıra yakıt bilimi, piller ve şarj istasyonları gibi güncel teknolojik konular da var Teorinin yetersiz olduğunu ve uygulamanın önemli olduğunun bilincindeyiz.Laboratuvar altyapımız Çalışmalar hızla devam ediyor.Öğrencilerimize en iyi eğitimi vermek, fiziki donanım ve koşullarımızı en üst düzeye çıkarmak için çalışıyoruz.Lisansüstü öğrenciler için iş imkanları çok yüksek.Fabrikaların hemen her kademesinde nitelikli iş bulabilecekler, bakım ve onarım sektörlerinde üretim kadar önemli olan satış sonrası hizmet sektöründe. ”
” Pek çok iş imkanı var. lisansüstü öğrenciler için ”
İnandığını belirten Ungan, şunları söyledi:
Elektrikli ve hibrit araçlar için yeni işbirlikleri kurduklarını belirten Karahan, “Ülkemizde elektrikli araç üreten Karsan ve Toyota gibi kurumlarla temas halindeyiz. Elektrikli ve Hibrid Araçlar Türkiye, protokol Derneği ile işbirliği yapacak. Hem sertifikalı modüler eğitimler hem de karşılıklı atölye çalışmaları, seminerler ve aktiviteler üzerinde çalışacağız. Öğrencilerimize hem işletme stajı bulmaları açısından bize olanak sağlayacaklar.
Karahan, Türkiye’nin Otomobiller Girişimi (TOGG) müfredat için fikirlerini sunmak istediklerini ve açık ortak eğitim programlarına destek beklediklerini söyledi.
BUÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Hibrit ve Elektrikli Araçlar Elektrikli ve hibrit araçlarda çalışacak öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen Teknoloji Programı, 40 kişilik kontenjanı doldurdu.
Akademisyenlerin bu sayı ile sınırlı kalmayacağını vurgulayan Karahan, “ Eğitim veren bir Otomotiv Programımız var. Burada çok tecrübeli 4 hocamız var Elektrik, elektronik, mekatronik, makina, tüm bunlara ek olarak 20’den fazla tecrübeli hocamız var ve bu programların atölyeleri altyapımız ve yararlanacağımız insan kaynağımız olarak mevcut. “Ön lisans derecesi ile” elektrikli ve hibrit araç teknisyeni “unvanını alacak mezunlar, üretim yapan otomotiv fabrikalarında istihdam edilebilecek. kamu ve özel sektörde, bakım onarım hizmetlerinde ve otomotiv yan sanayi üreten tesislerde elektrikli ve hibrit araçlar.
(PHEV) ve pille çalışan elektrikli araçlar (BEV) servisi, arıza teşhis ve onarım işlemleri. Atölyelerde yüksek voltajlı kişisel koruyucu ekipmanlarla ilgili teorik ve uygulamalı eğitim verilecektir. Öğrencilere temel elektrik kavramları, elektronik elemanların tanıtımı, elektrik motorlarının kontrolü ve kontrolü verilecektir. ölçüm gibi branşlarda uygulamalı eğitim alacaktır
Üniversitede derslerin başlayacağı tarih ve uygulanacak eğitim modeli, Kovid-19 salgını dikkate alınarak BUÜ Senatosunun kararına göre belirlenecek.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Mehmet Karahan, yerli araçlar ve yan sanayi için yetişmiş personel ihtiyacı ile ilgili iş alanlarının açılmasını öngördüklerini, bu nedenle bölümü başlattıklarını söyledi.
Öğrencilerin elektrikli ve hibrit araç üretimi ve servislerinde çalışma kapasitesine sahip olacaklarını belirten Karahan, bölgede programlar açıldı ve öğrencilerin aldıklarını söyledi. En yüksek puanı alan öğrencileri aldık. Türkiye’de birincilik yaptığımız sıralamada 22 puan civarında başarıya ulaşmamızın ardından tam burslu okul bile geldi. “Sektörel işbirlikleri olduğunu ifade eden Karahan, sertifika programları arasında öğrencilerin de bu programdan yararlanacağı bilgisini paylaştı.
” Eğitim müfredatı için TOGG’den görüş istedik ”
Öğretim Görevlisi Dr. Hande Ungan, Doktorasını yakıt bilimi ve hidrojen teknolojisi üzerine yaptı ve yeni kurulan bölümde öğrencilere fayda sağlamayı hedefledi.