Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle fuar ve iş geliştirme faaliyetlerinin sınırlı kaldığı bir ortamda, üç boyutlu sanal fuar uygulaması olan XperExpo ile Türk savunma sanayisi bugün dünyaya açılacak.
İstanbul, Türkiye'nin en büyük küme SAHASI, Kovid-19 salgını nedeniyle gerçekleşemedi EXPO SAHASI fiziksel olarak sanal ortama taşındı. SAHA İstanbul üyesi ve ASELSAN şirketi BİTES, Türk savunma sanayisinin ilk sanal fuarı için XperExpo'yu geliştirdi.
Fuar yarın kapılarını açacak ve 9 Nisan 2021'e kadar gerçekçi bir fuar deneyimi sunacak. Türkiye'den düzenlenen organizasyon, dünyanın farklı ülkelerinden binlerce sektör profesyonelini bir araya getirecek.
xperexpo, serginin ziyaretçilere fiziksel olarak nerede bulunduklarına dair her deneyim ve bilgi birikimi sanal bir ortama geçmek için geliştirildi. "Kovid-19 nedeniyle ertelenen SAHA EXPO fiziksel olarak gerçekleştirilseydi nasıl olurdu?" Sorunun cevabı.
xperexpo, FIELD ziyaretçileri fuar kapısının önünde buluşacak ve ziyaretçilere çıktı vermek için eksiksiz bir sanal tur deneyimi sunacak.
fuarda aralarında ASELSAN'ın da bulunduğu Türkiye'nin önde gelen savunma şirketlerinden ROKETSAN BAYKAR, Fnss, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii olmak üzere 300'den fazla firma yer alacak. Firmaların geliştirdiği 400'den fazla ürün 3 ana salonda 3 boyutlu ve gerçekçi bir şekilde sergilenecek. Ziyaretçiler, fiziksel bir fuarın kısıtlamaları olmaksızın istedikleri zaman ve istedikleri süre boyunca SAHA EXPO'da vakit geçirebilecekler. Firmaların ürün ve hizmetlerine ait tanıtım videoları izlenebilir ve katalogları görülebilir.
İstenilen yöne gitmek, fuar alanındaki firmaların salonu veya standları tamamen kullanıcının tercihine bağlı olacaktır. Kullanıcı dostu arayüz geçişleri sayesinde, standlara giriş ve çıkışlarda kolaylık sağlanabilir.
Sınırlar kaldırılacak, ücretsiz erişim sağlanacak
Firmalar ve sanal fuarlar uygulamasında xperexpo ziyaretçi açısından tasarruf zaman ve maliyet sınırlarını da ortadan kaldıracaktır.
Türkiye ve tek bir link ile dünyanın her yerinden gelen ziyaretçiler fuarı ziyaret edebilecek. SAHA EXPO'ya erişime internet tarayıcısı aracılığıyla bilgisayar, tablet veya cep telefonu aracılığıyla erişilebilir.
XperExpo, SAHA EXPO'yu ziyaret etmek isteyen herkes için sanal fuarın tüm özelliklerine ücretsiz kayıt imkanı sunar. Ayrıca fuar firmalarından gelen davet e-postası ile giriş yapan kullanıcılar firmalara toplantı talebinde bulunabilirler. Uygulama, SAHA EXPO'ya katılan firmalara anket, analiz ve raporlama gibi olanaklar ve farklı dil desteği sunacak. Firma yetkilileri, hangi kullanıcının hangi firmanın standını ziyaret ettiği, ne kadar kaldıkları, dosya indirip indirmedikleri gibi bilgilere ulaşabilecekler. Böylelikle katılımcı firmalar, analiz ile hedef kitlelerine daha kolay ulaşabilecek ve etkileşimde bulunabilecek. Ayrıca iş ve staj başvurularında bulunabilecek insan kaynakları firmasında ziyaretçiler, uzmanları ile iletişime geçmektedir.
Yeni motor ilk kez görücüye çıktı
Fuarda Türkiye'nin savunma sanayinde son dönemde geliştirdiği birkaç yeni ürün de sergilenecek. Açık
Türkiye'nin havacılık motorları merkezi TAI Motor Industry (TEI), bir etkinlikte ilk kez TJ 300 ve PG 50 motorlarını tanıtacak.
Orta menzilli gemi savar füze motoru TJ 300 tamamen ulusal olarak tasarlanıp geliştirildi ve ilk prototip testi 25 Şubat'ta gerçekleştirildi. TJ 300, dünyada bu itişte güç üretebilen ilk motor olma özelliğine sahip. Füze sistemlerine uyarlanacak 240 milimetre sınırlı çapa sahip sınıf, motor birçok platformda kullanılabiliyor. İki zamanlı benzinli havacılık motoru PG 50, insansız hava araçları için tasarlanmıştır. Türkiye'nin ilk havacılık motoru PG 50, iki kez pozisyon aldı. PG 50, 16 bin feet yükseklikte üretilen maksimum 50 beygir gücü ve 30 beygir gücü ile dikkat çekiyor. motorun uçuşu için deneysel platform başarıyla devam ediyor.
Türkiye'nin yeni makineli tüfekleri tanıtılacak
ateşli silah üreticisi sabit SAR 762 MT ve SAR 127 MT silahlar ilk kez sergilenecek.
SAR 762 MT 7,62×51 milimetre mayonl mühimmat Tam otomatik kullanıp ateş edebilen makineli tüfek olarak geliştirilmiştir. SAR 762 A modeli araçta (SARP, STAMP ve benzeri), SAR 762 B modeli piyade tipi kullanım için, SAR 762 C modeli ise Altay tankındaki ana muharebe tankı ile koaksiyel kullanım için tasarlanmıştır.
SAR 127 MT, 12.7×99 milimetre mühimmat kullanan ve tek tek ateş edebilen tam otomatik bir ağır makineli tüfek olarak geliştirildi. Hızlı değiştirilebilen namlu özelliğine sahip SAR 127 QCB tüfeği, sağdan veya soldan beslenebiliyor. Bu silah, platform üzerinde bulunan hava, deniz ve kara araçlarında (SARP, STAMP ve benzeri) kullanılabilir. Tüfek, her türlü ekstrem koşullarda yıkıcı ateş etme kabiliyetine sahiptir.